kennel tirlittan


kotikennel vuodesta 1989

Secret Line's Black Cat ''Pimu''

Pimu syksllä 2004
Minä olen Secret Line's Black Cat, ''Pimu''. Olen syntynyt 29.8.2002.
Isäni on Secret Line's Limited Edition ja äitini on FIN MVA Secret Line's Soundof Silence.

Olen käynyt näyttelyssä kertaalleen, nuortenluokassa, arvosteluna ERI2 , PN4. Minä en nauti näyttelytilanteesta, joten kehässä et tule minua tapaamaan. Minut on jalostustarkastettu ja jalostukseen minut on hyväksytty ohjeistuksin.
Maininta on mm. ruusukorvistani, korvani eivät kovasta teippailusta huolimatta nousseet pystyyn. Alakulmureistani, oikean puoleinen on virheasentoinen, purenta on oikea.

Olen säkäkorkeudeltani 26 cm ja painoa minulla on neljän kilon verran.
                                             

Pimu  syksyllä 2004                                       
 Kennelliiton tietokantaan Pimun kohdalle pääset tästä
 ja kuvitetetun sukutaulun näet tästä                            

Minä olen luonteeltani yhden ihmisen koira. Elämäni pyörii ihmiseni ympärillä ja muut siinä ovat oikeastaan liikaa, välillä jopa Mimmi. En välitä juurikaan vieraista koirista, menen mielummin ylhäisesti ohi, ihmisistä pidän, kun saan vain itse rauhassa tutustua.  
                  

Teen kaiken mitä ihmiseni minulta odottaa, silloin, kun minua huvittaa, muiden ei tarvitse odottaa minulta mitään. Olen rauhallinen ja kiltti, kunhan vain saan olla ihmiseni lähellä. En oikeastaan välitä leikkiä vieraiden koirien kanssa, mutta osaan hyvin heittää itselleni palloa, käpyä tai mitä nyt milloinkin ja tämän leikin ympärillä viihdyn hyvin. Pidän myös metsälenkeistä ja kun saan pupuvainun, lähden mielelläni takaa-ajoon. Juoksen metsässä huvikseni ja silloin kyllä juoksen erittäin nopeasti, Mimmi ja Lara jäävät helposti silloin toiseksi. Harrastan myös laulamista ja oikein kun laulan, saatan saada laumani harjakoirat mukaan kuoroon, laulamaan minut saattaa saada herätyskello, palovaroitin tai nokkahuilu, yksin ollessa laulua en harrasta. Usein laulan, kun ihmiseni saapuvat kotiin tai ovat tilanneet herkkuani, pitsaa.  

Jos joku asia ei minua kiinnosta tai se pelottaa minua, en kiinnitä siihen huomiota. Murahtamalla kerron laumani koira jäsenille, mikä minua milloinkin kiinnostaa, jos haluan pestä Mimmiä tai Zeldaa, silloin on parempi kiltisti pysyä paikallaan. Laraa en juuri huomioi. Rakastan rutiinia kaikissa asioissa, ihmiseni sanoin, olen hiukan huumorintajuton laumassa ollessani, muuten olen kuin avoin kirja, onnellisin olen, ja huumoriakin löytyy, ollessani ainoana koirana tai vain Mimmin kanssa.

Emona olen suorastaan esimerkillinen ja Mimminkin pesen edelleenkin, koska se on minun lapseni. Pentueita minulla on kaksi ja yhteensä kuusi pentua,      joista yhden pennun olen luovuttanut sateenkaarisillalle. Minua ei enää käytetä jalostukseen.                                                                                    

Syöminen on intohimoistani heti ihmiseni jälkeen kakkosena, tanssimaan ja steppaamaan ryhdyn, kun perheeni syö pizzaa. Ruokahalun ollessa näin hyvä,   kuin minulla, on iän myötä tullut vähän paino-ongelmia ja ihmiseni vähän säännöstelee, minun murheekseni, syömisiäni. Nuorempana harrastin säännöstelyä itse, paaston muodossa, pari kertaa kuukaudessa.                                                                                                

Iholtani olen tumma, talvisin harmaaseen vivahtava ja kesäisin sysimusta, ihoni on erittäin hyvä eikä vaadi mitään ylimääräisiä hoitoja.
En välitä käydä suihkussa tai muutenkaan pesulla,
saunan lauteilla taas viihdyn hyvin.

Koiralaumassamme nautin 'leaderin' asemaa ja oletan, että kaikki meillä asuvat ja kyläilevät koirat kunnioittavat minua ja antavat minulle asemani vaatiman oman rauhan.

Yöni nukun ihmiseni kanssa samalla, tai omalla tyynyllä, saman peiton alla ihmiseni kanssa.   

Minut on kuvattu Kiinanharjakoirat kirjaan ja olen kalenterityttönä saman kustantajan, Perhemedioiden, julkaisemassa
Kiinanharjakoirakalenterissa 2008.
   
                                                                                               

  Pimu kesällä 2005  Pimu kesällä 2008  Pimu talvella 2006

Lisää kuvia Pimusta löytyy 2005  2006-2008

© 2008 Mia Peltoniemi, Kiviparintie 6 E 53, 00920 Helsinki puh 040 0260020 sähköposti mia.peltoniemi(a)kenneltirlittan.com